Pettymys maratoncupin finaalissa

Ei ole ollut tällä kaudella tuuria renkaiden suhteen tällä tytöllä. Maratoncupin finaali Tampereella päättyi ensimmäisen kierroksen lopussa revenneeseen ulkorenkaaseen ja puhjenneeseen sisäkumiin. Ei voi mitään, välineurheilu on tällaista. Samassa vain taisi mennä maracupin kokonaiskisan sijat ohi suun, kun en saanut kaikkia kuutta kisaa täyteen, kun tästä viimeisestä ei tullut pisteitä.

Ennen kisaa ei ollut odotukset taaskaan kovin korkealla. Viime sunnuntain Sm-kisassa kipeä issias veti selän oikean puolen aivan juntturaan. Maanantaina hierojani Rissasen Kari koitti saada issiaksen kuntoon, mutta se ei vaan ota parantuakseen. Perjantaina ei meinannut pystyä kävelemään, kun joka askeleella vihloi. Ajaessa kipu ei säteile jalkaan ollenkaan, mutta silti vähän mietitytti, miten kisan suhteen käy.

Lauantaina lähdin siskoni tupareihin Hämeenlinnaan ja siitä mökille Hauholle yöksi. Mökille päästessäni huomasin, etten ollut ottanut sadevaatteita, enkä edes pitkähihaista ajopaitaa tai hihoja mukaan. Voihan möhnä! En tiedä, mitä oli taas mielessä liikkunut kamoja pakatessa, mutta kotiin jäi vaatteet ja sunnuntaiksi luvattu jäätävää vesisadekeliä. Ei hyvä ennakkoasetelma tämäkään. Kisa-aamuna leikkasin sitten S-marketin muovikassin pohjasta auki ja vetäisin alupaidan ja ajopaidan väliin lämmittämään =), toimi!

Lamminpäässä veryttelemään lähtiessäni totesin, että vaihteet olivat kaksi pykälää väärässä. Takavaihtaja ei siis suostunut vaihtamaan kahdelle ylimmälle rattaalle. Niitä paniikissa säätäessä meni aika suuri osa alkuverryttelyyn budjetoidusta ajasta. Sain onneksi vaihteet aika hyvin paikoilleen, vaikka en ole mikään hyvä säätämään niitä. Veryttely jäi aika vähälle.

Loppuhuipentumana menin vielä ennen kisaa kumoamaan starttinumeron kanssa saadun juomajauhepussin kisapulloon... ihan hyvä, jos kyseessä olisi ollut urheilujuomajauhe, mutta kun se olikin palautusjuomaa! Siinä kohtaa mietin, että pitäisiköhän lähteä samantien kotiin, kun menee niin hyvin...

Kisa lähti kuitenkin yllättävän hyvin käyntiin. Irtaannuttiin kuraisilla ja liukkailla poluilla Alusniemen Sinin kanssa aikaisessa vaiheessa muista tytöistä ja ajettiin koko eka kierros yhdessä. Siniltä putosi aika alussa pullo ja hän joutui ajamaan puolet kierroksesta lähes ilman juomaa. Itselläni oli juomareppu, enkä voinut harmikseni jelppiä Siniä juomien suhteen. Ajaminen oli tästä huolimatta kivaa. Polut kulki hyvin,  reitti oli mitä mahtavin! Pelkkää polkua 30 km, se on maastopyöräilyä se. Vähän pitävemmät renkaat kuin Race Kingit olisi tosin olleet paikallaan ajonautinnon maksimoimiseksi.

Voitonnälkä ja ajohalut kasvoivat, kun tuntui kulkevan. Fiilikset tipahti nopeasti sadasta nollaan, kun huomasin, että takarengas tuntuu tosi lössöltä. Voihan ******! Ei auttanut kuin pysähtyä muutama kilsa ennen toiselle kierrokselle lähtöä ja kokeilla vaihtaa rengas. Se on aika toivotonta puuhaa noin kuraisessa kelissä: ulkorenkaan sisään pääsee paljon kuraa, mikä suurella todennäköisyydellä hankaa uuden sisärenkaan rikki. Lisäksi ulkorengas oli repeytynyt 2-3 cm ja sisärengas pääsi pullottamaan ulos. Ajoin kierroksen loppuun, mutta rengas tuntui tyhjenevän. Yritin lisätä vielä yhden hiilihappopatruunan, mutta rengas ei täyttynyt kunnolla. Oli pakko jättää kisa kesken. Otti vielä enemmän päähän. Olisi ollut kiva edes ajaa kisa loppuun. Podiumille olisi vielä siinä kohtaa ollut kaikki mahdollisuudet ajaa.

Nyt siirryn parantelemaan kipeää issiastani ja toivottavasti nauttimaan hyvistä pitkistä viikonloppulenkeistä. Ajovalot pistän lataukseen: Illat alkavat pimetä sen verran aikaisin, että kohta voi ottaa valot mukaan, kun töiden jälkeen lähtee lenkille. Korson Kaiku järjestää vielä tiistaina 2.10 Etelä-Suomen Bianchicupin viimeisenä osakilpailuna pimeänajokilpailun, johon aijon toki osallistua. Tulkaapa kaikki muutkin sinne, niin saadaan hyvä tapahtuma aikaiseksi! Kuukauden pari otan ihan rennosti ja joulukuun alusta aloitan treenaamaan talven ja ensi kesän koitoksia varten.



Brightonin "Stilettos on Wheels" kisan raportti muuten löytyy netistä aika monelta maastopyöräsivustolta. Tässä yksi linkki kyseiseen raporttiin:


KLIKLIK



-Noora