Luukin maratonin voitto

Eilinen luukin maratonkisa sujui todella hyvin. Ennen kisaa vähän jänskätti, että mitenköhän maratonkisa kulkee, kun en ollut pitkään aikaan ajanut näin pitkää kisaa... Viimeksi Korsossa kesäkuussa tuli ajettua maratonkisa. Keli oli mukavan aurinkoinen ja muistin edellisvuodesta, että uusittu reitti on mieleeni: sopivassa suhteessa polkua ja hiekkatietä, sekä jonkinverran nousuja.

En muista, koska maratonkisassa olisi startattu noin rauhallisesti liikkeelle. Ennen ensimmäistä polkuosuutta ei kukaan miesten kärjessä tehnyt iskuyrityksiä. Rauhallinen alku sopii minulle todella hyvin. Varsinkin eilen tuntui, että kone lämpeni kunnolla vasta ensimmäisen kierroksen jälkeen. Ajelin Pirttimäkeen ja siitä puoli kierrosta miesporukan mukana. Solvallan tielle tultaessa osa miehistä katosi etukautta ja loput takakautta. Se tiesi kahden tunnin sooloajoa kisavauhtia. Pahimmat hätäilyt liukkaissa juurakoissa liian kovilla rengaspaineilla olin ehtinyt jo tehdä siihen mennessä, ajo rullaili mukavasti ja jalat toimi niin yritin vain pitää hyvää vauhtia yllä. Tavoitteeni oli päästä alle kolmen tunnin maaliin. Pirttimäestä kohti maalia lähtiessäni kello näytti 2.32. Mietin, että aikas kiire tulee. Ei auttanut kuin jauhaa täysillä ja keskittyä parit viimeiset juurakot. Jossain vaiheessa, kun meinasin jo masentua, etten ehdikään kolmeen tuntiin, muistin laittaneeni kellon kaksi minuuttia ennen starttia päälle. Siitä tuli lisää voimaa ja maaliviivan ylitin ajassa 2.55!

Yksi mies siitä porukasta, jossa ajoin alkumatkasta tuli sanomaan että hyvin ajoit. Mietin, että mites mä nyt muka niin hyvin ajoin, kun teiltäkin tipuin. En ollut loppupeleissä jäänyt heistä kuin minuutin verran. Katsellessani maaliintulevia miehiä totesin myös itse, että olin ajanut aika hyvin. Meinasin silti iltapyörittelyllä ajaa puuta päin, kun kuulin olleeni kokonaistuloksissa 24! Ei hitsiläinen, ikinä en ole noin hyvää sijaa marakisassa ajanut. Aikamoista. Tiistain Keimolan aluecupissa huomasin, että ajojalkaa löytyy, mutta silti en osannut tuloksellisesti näin hyvää kisaa odottaa. Tästä on hyvä jatkaa muutaman viikon päästä ajettaviin maratonin SM-kisoihin =).


-Noora