Uusi alku

Heinäkuun lopussa minulle on yleensä iskenyt jonkinlainen taantumisvaihe. Niin kävi myös tänä vuonna. Kunto on saatu nostettua tärkeimpään koitokseen eli SM-kisoihin hyväksi ja kaikki keskittyminen on ollut yhdessä kisassa. Sellaisen latautumisen jälkeen, kun suoritus on ohi, sitä on ihan mukava ottaa vähän rennommin ja tehdä vain sellaisia lenkkejä, mitä on kiva ajaa eli minun tapauksessani ei ainakaan hirveitä tehotreenejä, vaan nautintopolkujen koluamista tunnista kahteen töiden jälkeen. Tänä vuonna Kouvolan Suomen mestaruuksien jälkeen tauko oli varsin paikallaan monesta syystä. Olen pitänyt hiukan taukoa kisoista ja myös harjoittelu on ollut aika epämääräistä ja epäsäännöllistä. Sitä vain lipsahtaa ulos hyvästä harjoitteluputkesta ja treeneistä tulee pelkkää puuroa, kun ei huvita tehdä mitään muuta kuin ajaa peruslenkkiä teknisillä poluilla, silloin kun lenkille on ehtinyt. Ei tule käytyä salilla, ei tule tehtyä hyviä oheisharjoitteita, kuten juoksua ja rullahiihtoa, ei tule tehtyä kunnon tehoharjoituksia, eikä oikein jaksa ajaa tarpeeksi pitkiä lenkkejä tarpeeksi hiljaa. Kiva nähdä välillä kavereita ja käydä esimerkiksi kiipeilykurssilla sunnuntaina sen sijaan, että lähtisi koko päiväksi metsään pyörän kanssa. Yritin väkisin käydä kesken tällaisen harjoittelujakson vetämässä Jämin 84 km marakisan. No eihän siitä mitään tullut. Lähtökiihdytys oli hyvä ja siihen se vauhti sitten jäikin. Pää ei ollut mukana, mikä tarkoittaa, ettei silloin pyörä voi kulkea kovin hyvin. Silloin kannattaa keskeyttää.



Taantumisjaksoa kun on jatkunut noin kolme viikkoa, alkaa olla sellainen olo, että voisi pikkuhiljaa taas kunnon treeni maistua. Ryhdistäytyminen on tällöin hyvä aloittaa Bianchi Cupin iltakisalla. Tänään se kisattiin Korson Vierumäessä, oman seurani järjestämänä siis. Seuran talkooporukka on koko kesän rakentanut uutta maastopyörärataa Vierumäkeen. Tavoitteena on saada pysyvästi merkattu rata maastopyöräkäyttöön. Rata valmistuu 2013 aikana, mutta tänään ajettiin jo osaa uudesta radasta. Täytyy sanoa, että ihan kammo hieno rata! Hienoja rakennettuja rock gardeneita, kallistettuja kurveja, ja mutkaisia laskuja sekä pari lisänousua. Hiekkatiepätkiä oli teknisen polkuosuuksien väleissä sopivasti hengähtää. Kaikki tekniset kohdat olivat ajettavia, vaikka näyttivätkin pahoilta. Kivaa oli! Ajo kulki ihan jees, miten nyt taantumiskauden jälkeen voi kulkea. Ainakin tekninen kunto on edelleen hyvä. Tämä oli hyvä uusi alku syksyn kisapaketille, joka on: 

Keimolan Bianchicup
Luukki mtb maraton
Korso XCO
Stilettos on Wheels 4h maastokierrosajo (Iso-Britannia)
Mtb maraton SM hyvinkäällä
Tampesterin kauden päätösmaraton
Bianchi Cup pimeänajokisa

Olen Korson XCO cupin kilpailun jälkeen kaksi viikkoa Lontoossa työmatkalla ja käyn siinä ohessa ajamassa Brightonissa naisille suunnatun 4h kierroskisan. Kisan järjestää Brittihippituttuni Charlie ja Irene, jotka ovat isännöineet meitä 12 h Dusk till Dawn kilpailussa, johon olen osallistunut kaksi kertaa. Ihan mahti tyyppejä, kiva päästä viikonlopuksi heidän opastaminaan kiertelemään Lontoon ympäryskylien parhaita traileja. Lontoon olymppialaisten rataa tuskin käymme kiertämässä, hiekkatien ajamisessa kun ei mitään erikoisen hienoa ole, vaikka kuinka olisi olympialaiset siinä ajettu. Maratonin SM-kilpailukunto tulee olemaan kysymysmerkki. Kaksi viikkoa työreissua ennen kisoja on jo havaittu huonoksi valmistautumistavaksi, mutta parhaani lähden siihen kisaan tekemään, jotta saisin kirkastettua viime vuoden hopean. 



Uuteen nousuun lähtenyt

Noora