Pyöräkausi alkaa!

Joka vuosi kevät menee aina samalla tavalla: Maaliskuun alussa tehdään suuria suunnitelmia hiihdon suhteen ja asetetaan kovia tavoitteita kauden viimeisiin hiihdon SM-kisoihin. Sitten lumi alkaa sulaa maaliskuun puolessa välissä, lumipolut on vielä parhaimmillaan, aurinko paistaa ja juoksulenkeillä poluilla tulee vastaan maastopyöräporukoita. Ajatukset siirtyykin hiihdon SM-kisoista maastopyöräkauden aloitukseen. Tauot töissä menee pyöräkisoja kalenteriin merkkaillessa. Sitä  pohtii, mihin lämpimään lähtisi viikoksi ajamaan kilometrejä. Hiihtolenkeillä tiirailee, miltä polut näyttää ja onko pyöränrenkaan jälkiä. Tekisi mieli vain ajaa.

Pyöräilijän koti on täynnä pyöriä


Tänä keväänä tuntuu, että nämä ajatukset ovat ajoittain puskeneet entistä voimakkaammin päälle. Viime kesän suomenmestaruus on selvästi lisännyt nälkää ja ajohaluja. Lisäksi Korson kaiun porukan kanssa suunnitellaan virallista XCO-rataa ja kaupungin kanssa neuvottelut maastopyörätapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä käy positiivisessa mielessä kuumana. Korson maraton päätettiin irtaannuttaa maratoncupista ja uusi maratontapahtuma Korso 96 MTB ajetaan 2.6. Siitä tulee hieno tapahtuma! Matkoja on tarjolla 25 kilometristä 60 ja 96 kilometriin. Kisa kulkee tutuissa Mätäkivenmäen maisemissa osittain uudistetulla reitillä. Kisabuffit on tilauksessa ja Pyöräliike Lundberg sekä Trek ovat lähteneet tapahtuman tukijoiksi, joten hyvällä tiellä ollaan. Ilmoittautuminenkin on saatu auki.



Uusia tuulia puhaltaa seuran lisäksi myös omassa pyöräkalustossa. Pyörämessuilla löimme Pyöräliike Lundbergin ja Trekin kanssa kättä päälle yhteistyösopimuksesta. Ensikesän kisatykkini, Trek Superfly, saapui juuri eilen uuteen kotiinsa. Jatkan siis viime vuoden tyyliin jäykkäperäisellä 29 tuuman pyörällä. Kunhan lumet kunnolla sulavat on mielenkiintoista päästä testaamaan uutta kulkupeliä. Onhan siitä jo nelisen vuotta aikaa, kun viimeksi ajoin Trekillä.





Ensi kesälle on ollut tarkoituksena hankkia myös uudet ajokengät ja laittaa kaksi vuotta palvelleet shimanot kiertoon. Messuilla tuli Trekin osastolla sovitettua sitten yksiä Bontragerin ajokenkiä. Voin valehtelematta sanoa, että en ikinä ole pistänyt jalkaani yksiäkään paremmin istuvia jalkineita. Säästyipä kerrankin useita päiviä vievältä ostoskartoitukselta ja sai kertalaakista parhaat mahdolliset matkaan.



Huomenna aamulla lähden Saksaan viikoksi. Siellä ensin viikko treeniä ja kohokohtana HC-kategorian UCI-rankattu kilpailu.


-Noora